GOLDBLUE
SIKTAR PÅ VINST 2018, HAR CHERRY SOM FÖREBILD - ORDF (Direkt)

2017-11-24 14:58

STOCKHOLM (Direkt) Spelbolaget Goldblue, med verksamhet i Asien och som lanserade sin första spelsajt 2014, har för avsikt att visa vinst redan nästa år och tror på ett till två förvärv under 2018.

Det säger bolagets medgrundare, storägare och arbetande styrelseordförande Rune Löderup i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Goldblue, som är på väg mot en listning på First North, har bolaget Cherry som förebild och siktet är inställt på att bli ett konglomerat med flera verksamhetsben i den asiatiska spelmyllan. På sikt finns även möjligheten till att bli uppköpta, enligt ordförande.

"Vi siktar på att göra nettovinst redan nästa år och vårt mål är att växa intäkterna över 50 procent", kommenterar Rune Löderup 2018.

Hittills i år uppgår omsättningen, minus vinstutbetalningar, till 5,9 miljoner euro, med en förlust på 0,7 miljoner.

Apropå förvärv säger bolaget styrelseordförande:

"Jag tror vi kommer att köpa något affiliate-bolag inom ett par månader och sen kan det bli aktuellt med något spelutvecklande bolag också nästa år", säger han och indikerar prislappar på under 1 miljon euro.

"Vi siktar snarare på att göra mindre och fler förvärv, snarare än färre och stora. Vi vill bli bredare och gå in i fler verksamhetsområden. Vi tycker att Cherry har gjort det väldigt bra med sin breddning och vi skulle vilja bli en asiatisk Cherry".

Rune Löderup fortsätter:

"Sen finns även möjligheten att vi får ett bud på oss. Att exempelvis någon europeisk operatör vill in i Asien utan att göra grovjobbet själva", säger han och medger att ett svenskt noterat spelbolag visat förvärvsintresse för Goldblue tidigare.

På kortare sikt är bolagets prioriterade områden att satsa på teknikinvesteringar, spelsajtslansering i Vietnam samt sportbokslansering.

"Vi kommer att satsa på vår teknik, sen kommer självfallet vår lansering av sportboken i det första kvartalet 2018 att kräva vår uppmärksamhet. Dessutom är vi nu på väg att snart lansera en speloperatörsajt på vietnamesiska, förhoppningsvis inom någon månad".

Under 2018 har bolaget som målsättning att även lansera åtminstone en sajt mot antingen Thailand eller Malaysia, enligt ordföranden.

På längre sikt ser han en enorm potential i Indien.

"Det är för komplicerat att vara i Indien i dag mot bakgrund av svårigheter med betalningar, men det går rykten om att de ska förenkla villkoren kring sportbetting på nätet och då skulle det kunna vara intressant för oss".

Goldblue har en filippinsk spellicens och riktar sina spelsajter mot främst kinesiskspråkiga spelare runtom i Asien. Även en sajt på japanska finns sedan 2016 och strax väntar alltså en på vietnamesiska.

"Filippinerna är att betrakta lite som Asiens Malta. Det är det enda landet i Asien som ger ut spellicenser. Vi får marknadsföra oss mot alla länder i världen förutom Filippinerna och USA."

I riskavsnittet i bolagets prospekt inför listning återfinns stycke om bland annat spellicenser och reglering. Den politiska risken i Asien beskriver Rune Löderup på följande vis:

"Det finns alltid en politisk risk. I Japan talas det om en reglering om 3-5 år, men det kan dra ut på tiden. I Kina har det inte varit någon diskussion om reglering överhuvudtaget. Men man får inte ha några anställda personer som bor i Kina och som arbetar med spel så det finns alltid en risk att man vill täppa till hålen".

Rune Löderup fortsätter:

"Men jag tror att myndigheterna främst jagar spelbolag som inte har någon licens, alltså de som opererar olagligt. Myndigheterna vill nog åt de bolagen. Vi har en licens och bedriver detta seriöst".

Den annalkande sportbokslanseringen kommenterar medgrundaren:

"Vi har kommit ned till tre stycken tänkbara leverantören av sportbok till oss och ska snart sätta ned foten. Jag räknar med att vi kan lansera sportboken i mars så att vi kan vara med under sommarens fotbolls-VM".

Mobilspelsanvändningen i Asien tror han bara komma att stiga, även om den ligger efter den i Europa. Och på sikt tror han att spel med kryptovalutor, såsom bitcoin, skulle kunna utgöra runt 5 procent av bolagets intäkter.

"För närvarande är den högst marginell men på längre sikt skulle det kanske kunna utgöra runt 5 procent av våra intäkter", kommenterar spelandet med kryptovalutor.

Bolaget planerar även att lansera pokerspel samt möjligheten att spela på e-sport och fantasy sport inom kort på sina sajter.

Noteringsintresset beskriver Rune Löderup som bra och räknar med att bolaget blir övertecknat.

"Det har varit ett bra intresse sen vi började med noteringsprocessen och visst räknar jag med att vi blir övertecknade".

Handelsdebuten är planerad till den 20 december men ordföranden bedömer att det kan bli tidigare än så.

"Jag tror nog att det skulle kunna bli handelspremiär kring den 15 december såsom det ser ut nu för oss".

Teckningsperioden pågår fram till i dag, fredag.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -