H&M
INGEN ÄGARE HAR KRÄVT KARL-JOHANS AVGÅNG - STEFAN PERSSON (Direkt)

2017-12-18 20:03

STOCKHOLM (Direkt) H&M:s ordförande, pappa Stefan Persson, har inga som helst tvivel om framtiden för sin son Karl-Johan.

"Vi har den rätta vd:n", säger han i en intervju i Svenska Dagbladet.

H&M-aktien har fått sällsynt mycket stryk på senare tid och en av de faktorer som ofta lyfts fram som ett problem för det svenska bolaget är att H&M har dålig koll på onlinehandel.

"Det är ganska dråpligt att höra förståsigpåare säga att H&M borde skaffa sig en IT-strateg. Det är som att säga att SKF borde tänka på att kulorna ska vara runda", säger Stefan Persson till SvD.

Enligt honom går bolagets näthandel bra och utgör ett "glädjeämne" snarare än ett sorgebarn. Stefan Persson påpekar för tidningen också att H&M det senaste decenniet investerat runt 10 miljarder kronor i näthandel.

På SvD:s fråga om hur han ser på kraven om Karl-Johan Perssons avgång anser han dem inte vara rimliga.

"Kravet hade varit rimligt om det gällt ett företag där branschen i övrigt gick väldigt bra, men bolaget gick dåligt", säger Stefan Persson till tidningen.

Enligt Stefan Persson ringde han själv på måndagen runt till storägare för att höra om det fanns kritik mot ledningen, till exempel Henrik Didner från fonden Didner & Gerge, som uttalade sig kritiskt i Dagens Industri.

"När jag talade med de största ägarna i dag fanns det över huvud taget inga krav på avgång", säger Persson.

Inför framtiden kommer H&M enligt sin styrelseordförande att fortsätta öppna nya butiker, främst på tillväxtmarknader, även om kedjan också kan komma att stänga vissa andra butiker. Totalt sett väntas dock antalet butiker öka.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -