NET ENT
TILLVÄXTUTSIKTERNA FÖR 2018 ÄR HÄLSOSAMMA - VD (Direkt)

2018-01-16 10:48

STOCKHOLM (Direkt) Utsikterna för spelutvecklingsbolaget Net Ent under 2018 är hälsosamma.

Det sade vd Per Eriksson under tisdagens telefonkonferens efter bolagets vinstvarning för det fjärde kvartalet.

"Tillväxtutsikterna för 2018 är hälsosam", konstaterade vd och beskrev utsikterna också som solida och bra.

Som stöd för sitt tillväxtantagande hänvisade han bland annat till att bolaget har för avsikt att släppa 20 nya spel under 2018 jämfört med 14 nya spel 2017. Enbart under det första kvartalet 2018 väntas 5 nya spel lanseras, framkom det.

På redan reglerade spelmarknader skulle tillväxten vara fortsatt solid som exempelvis Italien, Spanien och Storbritannien. Dessutom finns tillväxtmöjligheter på marknader som är på väg att omregleras, påpekade vd vidare.

Dessutom har spelbolaget 13 nya kunder där lansering väntas, enligt Per Eriksson som andades optimism inför det nya året.

Marginalerna skulle fortsatt vara starka under 2018 och bolaget ska även framöver kunna visa på skalbarhet i sin affärsverksamhet, förklarade han vidare.

"Vi jobbar aktivt med vår kostnadsbas så att den kommer att skydda fortsatt starka marginaler".

Tidigare har spelchefen sagt att han tror på högre marginaler ett bra tag till, nu ville han dock inte vara tydligare än att han trodde på starka marginaler under 2018.

"Vi har bra kostnadskontroll om vi tittar framåt men vi ser lägre tillväxt, så givetvis jobbar vi med det", kommenterade finanschefen Therese Hillman kostnadsläget i bolaget.

Per Eriksson påpekade vidare att det var huvudsakligen intäktstillväxten som svek i det fjärde kvartalet, och inte kostnadsnivån, men att bolaget alltså väntar sig solid och bra tillväxt under 2018.

Vidare förklarade vd att det var särskilt december som var svagare än väntat, apropå frågan hur det fjärde kvartalet hade sett ut månad för månad.

"Det var sent i kvartalet, särskilt i december".

De säsongsmässiga inslagen för de olika kvartalen under 2018 bedömdes som fortsatta normala.

På enskilda marknader vinner bolaget andelar i Storbritannien medan tillväxttakten är något lägre i Norden, där bolaget redan har höga marknadsandelar. Dock är den nordiska tillväxten "fin", lät vd förstå.

Bolagets intäkter uppgick under kvartalet till ungefär 419 miljoner kronor och rörelseresultatet förväntas uppgå till cirka 150 miljoner kronor.

Senaste uppdaterade konsensus från SME Direkt visade att marknadens förväntningar var intäkter på 453 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 181 miljoner kronor för det fjärde kvartalet.

Net Ents aktie rasar på beskedet, vid 10.40-tiden var den ned hela 21 procent.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -