CIBUS
DEBUTERAR PÅ FIRST NORTH, SIKTAR PÅ STOCKHOLMSBÖRSEN (Direkt)

2018-03-09 07:20

STOCKHOLM (Direkt) Cibus Nordic Real Estate, ett fastighetsbolag som fokuserar på fastigheter för dagligvarubutiker, listas på First North i dag, fredag den 9 mars.

Det var i onsdags som Cibus, ett nybildat bolag, meddelade att det blivit godkänt för listning i Stockholm och att det har förvärvat en fastighetsportfölj om 123 livsmedelsbutiker i södra Finland, med en total yta på cirka 440 tusen kvadratmeter.

Fastighetsportföljen är värderad till 767 miljoner euro och har hyresgäster som Kesko, S-Group och Tokmanni. De förvärvade fastigheterna väntas ha årliga hyresintäkter på netto 44,8 miljoner euro.

Säljare till fastighetsportföljen är fastighetsfonderna Sirius Fund 1 Grocery och Sirius Fund.

Cibus har med Pareto som rådgivare finansierat förvärvet genom att emittera nya aktier för cirka 311 miljoner euro, icke säkerställda obligationer för 135 miljoner euro samt bankfinansiering på drygt 308 miljoner euro, enligt ett pressmeddelande i onsdags.

Teckningskursen var 10 euro per aktie.

På Dagens Industris fråga varför bolaget listas på First North i Stockholm och inte i Helsingfors, svarar Patrick Gylling, arbetande styrelsemedlem i Cibus:

"För att det finns många flera fastighetsbolag noterade i Sverige än i Finland, planen är att vi ska ansöka om notering på Stockholmsbörsen så fort som möjligt. Vi ska även titta på att ta klivet in på den svenska fastighetsmarknaden för matbutiker, i Sverige finns det många stora existerande portföljer som är intressanta samt enskilda fastigheter".

Han avfärdar till DI att försäljningen på nätet är ett hot mot fysiska matbutiker.

Cibus vd är Lisa Dominguez Flodin och styrelseordförande är Rickard Backlund.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -