CALMARK
RÄKNAR MED ATT BLI GLOBALA - VD (Direkt)

2018-06-04 17:24

STOCKHOLM (Direkt) Medicinteknikbolaget Calmark, som är på väg till Spotlight, utvecklar en produkt som är avsedd att användas för patientnära diagnostik för nyfödda barn.

"Vi utvecklar tester som är vanligast och viktigast under den första levnadsveckan för bebisar. Man behöver inte skicka proverna till lab, det behövs mindre blodvolym, och vi kan ge ett svar på tre minuter i stället för timmar, vi blir billigare också", säger Calmarks vd Anna Söderlund i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

I samband med listning ska bolaget ta in 39,2 miljoner kronor före emissionskostnader via en nyemission. Värderingen av Calmark i den pågående nyemissionen är 25 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Teckningsperioden pågår fram till 11 juni. Teckningskursen är 23 kronor per unit, priset per B-aktie är därmed 4:60 kronor. Första handelsdag är beräknad till den 6 juli.

Utdrag från Nyhetsbyrån Direkts tv-intervju med Anna Söderlund, vd för Calmark:

Varför ska man köpa aktier i ert bolag?

"Vi är ett spännande och innovativt bolag, vi har tänkt ändra på vårdflödena och vi utvecklar ett diagnosverktyg, samma typ som en blodsockermätare", svarar Anna Söderlund.

Kan du säga något om marknaden?

"Det finns olika sätt att sälja det och vi har inte riktigt satt det ännu. Vi kommer antingen sälja det som en tjänst eller en engångsartikel. Vi har en idé om att vi ska sälja den för ett lågt pris i mindre ekonomiskt starka länder, och ha ett högt pris i västvärlden. Om vi säljer det för 1-2 euro i utvecklingsländer och 5-6 euro i västvärlden kan vi med försiktiga beräkningar se att vi se att vi kan sälja för 250 miljoner om året inom en tioårsperiod".

Hur ser ägarsituationen ut?

"Det är främst lokala affärsänglar från Värmland som finansierat bolaget fram till nu, bland annat Lars Wingefors, han är storägare och äger 24 procent av bolaget. Sen har vi Jonny Olsson (Olcon Engineering reds anm), även det en affärsängel från Värmland, samt Almi på 10 procent.

Det är en stabil ägargrupp, vi kommer även att ha A- och B-aktier, så vi kommer ha en stabil bas för beslut".

Vilka kunder vänder ni er till?

"Vi räknar med att bli globala, men vi kommer börja lansera på hemmaplan, men ser potential i Asien. Vi kommer att sälja till sjukhus, BVC och barnmorskor. Potentialen är stor".

För hela intervjun:

https://youtu.be/jVuGdlcJu00

Jan Glevén +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -