FLEXION
AFFÄRSMODELLEN ÄR LÖNSAM OCH NU SKA VI SKALA UPP - VD (Direkt)

2018-06-18 13:39

STOCKHOLM (Direkt) Flexion Mobile, som nyligen hade handelspremiär på First North, erbjuder en alternativ distributionsplattform till App Store och Google Play för mobilspel på operativsystemet Android.

"Vi har bevisat att affärsmodellen är lönsam. Nu gäller det bara att skala upp den här verksamheten - att ta in fler spel på plattformen", säger Jens Lauritzson, vd för Flexion Mobile, i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Vid handelspremiären öppnade aktien vid 8:40 kronor och stängde på 8:95 kronor. Bolaget gjorde ingen nyemission i samband med listningen. Vid en kapitalanskaffning i mars var kursen 8:30 kronor per aktie.

Utdrag från Nyhetsbyrån Direkts tv-intervju med Jens Lauritzson, vd för Flexion Mobile:

Hur har vägen fram till en listning på First North sett ut?

"Det är en entreprenörs dröm att få lista sitt bolag på börsen. Det är en lång resa. Vi startade vårt bolag för 10 år sedan i London, jag och min bror och en till. Vi hade lite tur i början då vi startade en app för fotbollsälskare i England. Appen, som innehöll "live-score", tjänade 200 miljoner kronor under 10 år så vi har inte behövt ta in något riskkapital."

Varför listade ni bolaget i Stockholm?

"Nasdaq (Stockholm, reds anm) har attraherat många spelbolag. Det finns även många investerare som tjänat väldigt mycket pengar på spelinvesteringar. Det började med DICE, när EA köpte det (Electronic Arts köpte Digital Illusions, Dice, 2004, reds anm). Sedan har det varit ett stort antal lönsamma affärer så kompetensen är hög och riskaptiten är hög - det är perfekt för ett bolag som oss."

Ni tog inte in något kapital i samband med listningen, varför?

"Vi valde att göra det som en tvåstegsraket, och gjorde i stället en runda i mars, då bolaget fick in 68 miljoner kronor. De här investerarna var mer intresserade av ett 'pre-ipo-bolag' så vi lovade dessa att senare lista vårt bolag inom snar framtid. Det är en annorlunda modell, men Spotify gjorde ju också på det sättet. Det är en positiv erfarenhet."

För hela intervjun:

https://youtu.be/H6fter4wK6k

Jan Glevén +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


Flexion Mobile - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -