ZORDIX
NYTT GAMINGBOLAG TILL NGM NORDIC MTF I DAG (Direkt)

2018-11-23 07:05

STOCKHOLM (Direkt) Den Umeå-baserade spelutvecklaren Zordix ansluter sig på fredagen till börsens gamingsektor efter att en nyemission, som tecknades till 143 procent, tillfört bolaget 17 miljoner kronor och 1.100 nya aktieägare.

Zordix värderas i erbjudandet till 59 miljoner kronor före kapitaltillskottet och fredagens premiär sker på NGM Nordic MTF. Teckningskursen i emissionen var 5:90 kronor.

Företaget utvecklar och förlägger spel inom Powersports-genren. Bolaget har åtta produkter under egna varumärken ute på marknaden, varav det mest framgångsrika varumärket är Moto Racing-serien med titlar som Aqua Moto Racing Utopia och Snow Moto Racing Freedom.

Zordix utvecklar och publicerar spel under egna varumärken och äger samtliga sina IP:n till PC och spelkonsolerna Playstation 4, Xbox One, 3DS och Nintendo Switch. Bolaget använder sig av en digital distributionsstrategi och är licensierad utgivare för alla stora spelkonsoler.

Inför noteringen har Zordix släppt siffror för det tredje kvartalet. Omsättningen steg till 2,3 miljoner kronor (0,8) medan rörelseresultatet sjönk till 0,6 miljoner (1,1).

En av de större händelserna under året var när Zordix tecknade ett avtal med en större ännu ej namngiven förläggare som innebär säkrade intäkter om cirka 20 miljoner kronor för en produktion som beräknas pågå under 1,5 års tid.

Pengarna från emissionen ska gå till att accelerera tillväxten och ge bolaget möjlighet att fortsätta utveckla och lansera nya spel. I bifogad länk svarar Zordix vd Matti Larsson på några frågor om bolaget: tv-intervju

Nyhetsbyrån Direkt har tagit en titt på omdömena hos Metacritics för spelen Aqua Moto Racing Utopia och Snow Moto Racing Freedom till spelkonsolen Nintendo Switch:

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -