TIN Fonder
"Genom exkludering flyr vi vårt ansvar" (Direkt)

2019-03-04 14:57

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Teknikutveckling är den viktigaste drivkraften för ett hållbart samhälle, skriver nystartade TIN Fonder i en investerarpresentation för sin första fond Core Ny Teknik.

Fonden uppges inte tro på exkludering av bolag som utgångspunkt för ansvarsfulla placeringar, utan snarare på att föra dialog med företagen.

"Genom exkludering flyr vi vårt ansvar. Genom inflytande kan vi påverka bolag i rätt riktning", skriver fondbolaget, vars fond förvaltas av det tidigare Robur-radarparet Carl Armfelt och Erik Sprinchorn.

Om fonden däremot inte ser en förändringsvilja hos ett bolag med hållbarhetsutmaningar, eller bedömer att aktuella problem inte kommer kunna hanteras inom en acceptabel tidsram, är en investering dock utesluten, enligt förvaltaren.

Investeringar som nämns i presentationen är spelutvecklarna THQ Nordic, Paradox, Funcom och Take Two Interactive. Även innehavet Tencent är spelrelaterat, men får med sina många olika verksamhetsben ses som ett internetkonglomerat. Förvaltaren kallar i presentationen Tencent för "ett unikt ekosystem".

I övrigt nämns investmentbolaget Vostok New Ventures, byggmjukvarubolaget Nemetschek Group samt onlinekasinoleverantören Evolution Gaming bland portföljbolag i fonden.

Core Ny Teknik investerar i långsiktigt i små- och medelstora teknik- och innovationsinriktade bolag, främst i Norden men upp till 30 procent kan investeras globalt. Huvudfokus är mjukvara, hälsa och digitala varumärken.

TIN är en akronym för teknik, innovation och nytänkande.

Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "uppdragsartikel" under rubriken.

Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt

Fonder Direkt


TIN Ny Teknik A - I dag

{point.key}

Take-Two Interactive S... - I dag

{point.key}

Evolution - I dag

{point.key}

Paradox Interactive - I dag

{point.key}

Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -