HANCAP
ANSÖKER OM AVNOTERING FRÅN FIRST NORTH (Direkt)

2019-03-13 09:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-bolaget Hancap har ansökt om avnotering av bolagets handelsstoppade obligationer och preferensaktier A.

Syftet är att förenkla en omstruktureringsprocess i bolaget, framgår av ett pressmeddelande.

Hancaps finansiella situation har under en längre tid varit ansträngd och bolaget har tidigare meddelat att det arbetar med en finansieringslösning.

"Hancap har sedan den 4 februari 2019 arbetat intensivt med en helhetslösning avseende bolagets kort- och långsiktiga finansiering. Koncernens likviditet och finansiella situation har därefter blivit mer ansträngd", skriver bolaget.

Hancaps styrelse har nu beslutat att fastställa en plan för omstrukturering av befintligt utestående obligationslån om totalt cirka 460 miljoner kronor och att Hancap därefter avser att emittera super-seniora obligationer om cirka 100 miljoner kronor med företräde till återbetalning och säkerheter framför de befintliga obligationerna. Förslaget till omstruktureringen innebär att ett nytt aktieslag införs, serie D, och en del av obligationerna föreslås kvittas som betalning för teckning av sådana aktier. Hancap kommer under onsdagen att initiera ett skriftligt omröstningsförfarande med befintliga obligationsinvesterare där de ombeds godkänna förlaget till omstruktureringen. Bolaget har också kallat till extra bolagsstämma.

För att delvis lösa ett akut likviditetsbehov i koncernen planerar Kandre Holding, ett bolag som kontrolleras av Hancaps huvudägare, att ta upp ett kortfristigt lån om upp till 40 miljoner kronor som kommer att garanteras av Hancaps huvudägare där lånelikviden efter transaktionskostnader kommer att lånas vidare till Hancap.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -