LUNDIN MINING
"EXTREMT ATTRAKTIV VÄRDERING" BAKOM KÖP - LUNDIN (Direkt)

2019-08-08 13:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruvbolaget Lundin Mining har blivit för billigt på börsen och därför är det nu köptillfälle.

Så motiverar Lukas Lundin, ordförande i bolaget, att familjen Lundins ägarbolag Nemesia två dagar i följd har ökat sitt innehav.

"Vi tycker att Lundin Minings värdering är extremt attraktiv och ser att dagens aktiekurs är ett bra tillfälle för oss som långsiktiga ägare att öka vårt innehav i bolaget ytterligare", uppger han för Nyhetsbyrån Direkt.

Bakom den senaste månadens kursras, från omkring 52 kronor på Stockholmsbörsen till som lägst cirka 42 kronor, ligger bland annat ett fallande kopparpris. Just koppar står för närmare två tredjedelar av bolagets intäkter.

"Jag är övertygad om att kopparpriset står inför en betydande uppgång inom de närmaste åren och i ett sådant scenario är Lundin Mining mycket väl positionerat att skapa betydande värden för sina aktieägare", fortsätter Lukas Lundin.

Nemesia köpte den 6 augusti 450.000 aktier i Lundin Mining och på onsdagen 7 augusti ytterligare 400.000 aktier. Totalt kontrollerar familjen Lundin 94 miljoner aktier, motsvarande 12,7 procent av kapitalet i bolaget. De två dagarnas affärer summeras till ett värde om cirka 36 miljoner kronor.

Lundin Mining handlades strax före klockan 13.30 på torsdagen till 43:80 kronor, en uppgång med drygt 3 procent för dagen.

Graf: Lundin Mining kursutveckling 2019

Källa: Infront

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Lundin Mining Corporation - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -