MAHA ENERGY
UNDERSÖKER TVÅ POTENTIELLA AVYTTRINGAR (NY) (Direkt)

2022-12-02 14:16

(Tillägg från fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oljebolaget Maha Energy undersöker två potentiella avyttringsmöjligheter.

"För närvarande är Maha i olika faser av förhandlingar avseende specifika transaktioner vilka kan leda till en avyttring av bolagets brasilianska tillgångar och en avyttring av bolagets tillgångar i USA", meddelar Maha Energy i ett pressmeddelande.

De potentiella avyttringarna är i linje med bolagets nya strategiska positionering och görs för att optimera bolagets tillgångsportfölj för att förbättra sin kapitalstruktur, heter det.

För närvarande för Maha diskussioner med en motpart inom olje- och gasindustrin avseende en potentiell avyttring av bolagets ägarandelar i dess brasilianska tillgångar, uppger Maha.

"Parterna genomför för närvarande en företagsbesiktning (due diligence) och ett eventuellt framtida avtal kommer att offentliggöras till marknaden i sinom tid", heter det.

Oavsett utgången av den potentiella transaktionen planerar Maha Energy att "effektivt utveckla sin nuvarande brasilianska verksamhet, med fokus på att öka produktionen och att öka värdet för aktieägarna".

Maha Energy har även erhållit ett bud på bolagets olje- och gastillgångar i USA. Även i detta fall genomför bolaget och budgivaren en företagsbesiktning och "ett eventuellt framtida avtal kommer att offentliggöras till marknaden i sinom tid", meddelas det.

Maha Energy poängterar dock att inget avtal har ingåtts i något av fallen och skriver att det inte är möjligt att med säkerhet fastställa att avtal slutligen kommer att ingås.

"Ett ingående av eventuella avtal är bland annat beroende av att partnerna slutför sina respektive företagsbesiktningar och att parterna lyckas förhandla fram ett slutligt avtal", heter det.

Maha Energy-aktien sköt upp tvåsiffrigt för att sedan falla tillbaka något. Vid 14:15-tiden var aktien upp runt 6 procent.

Den 7 november meddelade Maha Energy att styrelsen med omedelbar verkan hade beslutat att utse Thiago Mendonça till ny vd för bolaget och att Bernardo Guterres hade utsetts till ny finanschef.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt AB


Maha Energy - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -