Chelonia Market Neutral ökade 0,48 procent i november - lyfter fram New Wave (Finwire)

2022-12-06 10:24

Fonden Chelonia Market Neutral steg 0,48 procent i november. Sedan årsskiftet har fonden minskat 5,2 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Magnus Angenfelt.

Inledningsvis skriver förvaltaren att de största enskilda positiva bidragsgivarna under månaden var långpositionerna i New Wave, Byggmax och Ambea.

Gällande New Wave lyfter förvaltaren den starka organiska tillväxten på 21 procent och rörelsemarginalen 16 procent, som bolaget lyckats prestera i en tuff konsumtionsmiljö under det tredje kvartalet. New Wave har under sin tid i fonden expanderat sina marginaler vilket har överträffat förvaltarens förväntningar.

"Utvecklingen är ett skolexempel på vad vi eftersträvar. Ett i utgångsläget lågt värderat bolag som har potential att överraska såväl resultatmässigt som att erhålla en multipelexpansion från marknaden", skriver förvaltaren.

New Wave har blivit fondens bästa investering i såväl procent som i absoluta tal.

Förvaltaren menar att New Wave är ett bevis på hur framgångsrika entreprenörsledda och familjedominerande bolag presterar på börsen.

Angenfelt ser Elanders och Securitas som lovande kandidater för liknande resor i framtiden. Detta även om Securitas utvecklats svagt de senaste åren. Aktien föll även under november.

Chelonia Market Neutral, % november, 2022
Fond MM, förändring i procent 0,48
Fond i år, förändring i procent -5,2

Filip Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

“Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.”



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -