Chelonia Market Neutral minskade 4,97 procent i februari - ser potentiell dubbling i New Wave (Finwire)

2023-03-23 08:59

Fonden Chelonia Market Neutral minskade 4,97 procent i februari. Sedan årsskiftet har fonden minskat 6,1 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Magnus Angenfelt.

Inledningsvis skriver förvaltaren att månadens negativa avkastning till stor del beror på innehavet New Wave som tappade 30 procent efter sin rapport.

Fonden har majoriteten av sin exponering mot mindre bolag vilket inte varit gynnsamt för avkastningen i år. Skiftande preferenser från marknaden är något man enligt förvaltaren för räkna med.

"Över tid är det dock rätt jaktmarker. Mindre, lågt värderade, lönsamma värdebolag i Norden har visat sig vara den bästa platsen att vara investerad i över tid. Och det tror vi inte kommer att ändras", skriver Angenfelt.

Gällande kursfallet i New Wave skriver förvaltaren att han tycker det var omotiverad. Detta då rapporten var betydligt bättre än vad både han och marknaden förväntade sig.

I rapporten presenterade New Wave att de lanserar sin sportkollektion till idrottsklubbar i Nordamerika vilket kräver extra investeringar men man planerar fortfarande att hamna över 15 procent gällande marginalen för 2023.

"Vidare bedömer ledningen att försäljningen 2023 fortsätter att öka tvåsiffrigt. Därav har varulagret byggts upp för att möta efterfrågan. Det slår kortsiktigt mot kassaflödet. Men ett lägre varulager är betydligt sämre. Sammantaget var det två positiva nyheter som mottogs negativt av marknaden. Det förefaller som om investerarkollektivet inte förstår New Waves affärsmodell", skriver förvaltaren.

Avslutningsvis skriver förvaltaren att trots New Waves starka tillväxtutsikter värderar marknaden bolaget alldeles för lågt. På tre års sikt ser förvaltaren en potential till att aktien dubblas. New Wave är fortfarande fondens största position.

Chelonia Market Neutral, % februari, 2023
Fond MM, förändring i procent -4,97
Fond i år, förändring i procent -6,1

Filip Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

“Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.”redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -