PARADOX
VILL LÄGGA NER UTVECKLINGSSTUDIOS MALMÖ OCH UMEÅ - IR (Direkt)

2023-03-30 07:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Paradox vill lägga ner sina utvecklingsstudios i Malmö och Umeå för att koncentrera den svenska verksamheten till Stockholm. Beslutet, som berör 36 personer, görs enligt gamingbolaget inte av kostnadsbesparingsskäl.

"Vi har sett över vår svenska utvecklingsorganisation och kommit fram till att vi vill fokusera utvecklingen till Stockholm eftersom vi tror att det över tid är bättre för vår effektivitet och produktivitet /…/ På båda studios jobbar väldigt skickliga personer, men tyvärr ser vi att nuvarande upplägg inte är det bästa för vår långsiktiga utveckling", säger Paradox ir-chef Marcus Hallberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Nedläggningsplanerna berör ungefär 5 procent av Paradox totala personalstyrka.

"Beslutet motiveras inte av makroekonomiska trender eller kostnadsbesparingar. Skälet är vår strategiska inriktning, att vi vill samla vår utveckling till färre platser för att vi tror att det över tid hjälper oss att öka vår produktivitet och att det ger oss bättre förutsättningar att växa", säger Marcus Hallberg.

Paradox går nu in i MBL-förhandling och enligt bolaget är ambitionen att förändringen ska bli så bra som möjligt för de som kan påverkas.

Är det er ambition att alla 36 ska erbjudas jobb i Stockholm?

"Vi kommer inte att öppna nya roller i Stockholm som en effekt av att vi avser att lägga ned vår verksamhet Malmö och Umeå. Men vårt mål är att matcha våra nuvarande öppna tjänster med den kompetens som finns i Malmö och Umeå, det är en del av processen med våra fackklubbar", säger Marcus Hallberg.

Bedömer ni att den här åtgärden kommer att ge upphov till några särskilda kostnader så som avgångsvederlag, omlokaliseringsstöd, eller liknande?

"Vi är tidigt i processen och det här är såklart en del av vår dialog med våra fackliga motparter. I den mån sådana kostnader uppstår är de sannolikt begränsade, eftersom förändringen påverkar en begränsad del av arbetsstyrkan".

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Paradox Interactive - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -