WYLD NETWORKS
"UTMÄRKT" START 2023, DUBBLAD ORDERINGÅNG JMF 4 KV (Direkt)

2023-03-31 08:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Wyld Networks, en virtuell satellitnätoperatör för tjänster inom Internet of Things (IOT), har haft en utmärkt start på 2023.

Det skriver Wylds vd Alastair Williamson i rapporten för det fjärde kvartalet.

"Vi har fått 40,5 miljoner kronor i nya ordrar vilket mer än fördubblar vår orderingång 2022 till totalt 76 miljoner kronor", skriver han om utvecklingen i år fram till i mitten av mars.

Under det fjärde kvartalet lanserade Wyld den satellitbaserade IoT-nätverkstjänsten, efter tre års utvecklingsarbete. Avtal har tecknats med över 40 lanseringspartners och orderstocken uppgick till 35 miljoner kronor i slutet av det fjärde kvartalet.

Enligt Alastair Williamson ska nu bolaget stärka det kommersiella teamet för att kunna accelerera konverteringen av bolagets lanseringspartners till betalande kunder samt att generera nya kunder framöver.

"Vi ska också investera i utvecklingsteamet för att upprätthålla vår konkurrensfördel och genomföra färdplanen för våra produkter. Vårt fokus ändras nu från att omvandla inköpsordrar till intäkter för bolaget och att befästa vår ställning som en ledande virtuell satellitnätoperatör för IoT-tjänster", skriver han.

För det fjärde kvartalet 2022 redovisar Wyld Networks intäkter på 2,5 miljoner kronor (3,2) och ett rörelseresultat på -12,1 miljoner kronor (-4,2), enligt delårsrapporten.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Wyld Networks - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -