Swedbank Robur Small Cap EM A
Swedbank Robur Smallcap Emerging Markets minskade 1,45 procent i april - fokus på nya innehavet Arwana Citramulia (Finwire)

2023-05-26 09:27

Fonden Swedbank Robur Smallcap Emerging Markets minskade 1,45 procent i april. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 7,93 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Jens Barnevik.

Inledningsvis skriver förvaltaren att man under månaden haft ett möte med det nya innehavet Arwana Citramulia i Indonesien.

Bolaget är verksamt inom kakelindustrin.

"Arwana har visat sig vara duktiga på att ta fram moderna och populära designer för sitt kakel och tar marknadsandel mot både importerade och lokala konkurrenter. Bolaget har ett tydligt miljötänkande och producerar kakel med allt mindre användning av energi och mindre spillprodukter varje år", kommenterar Barnevik.

Förvaltaren fortsätter kommentera innehavet.

"De är finansiellt konservativa och har inga skulder och betalar en stabil utdelning varje år trots att de även investerar i nya fabriker. Vi ser Arwana som ett perfekt tillskott till portföljen att äga över lång tid framöver".

Vid ingången av månaden var fondens tre största innehav Lanner Electronics, Innodisk och Value Added Technology med portföljvikter om 3,41, 3,36 respektive 3,07 procent.

Gällande den geografiska fördelningen hade fonden vid samma tidpunkt störst exponering mot Taiwan med 39,9 procent av allokerat kapital. Därefter kom Sydkorea och Japan med vikter om 26,8 respektive 4,8 procent.

Största sektorer var informationsteknik, hälsovård och konsumentvaror med vikter om 44,3, 21,8 respektive 12,0 procent.

Swedbank Robur Smallcap Emerging Markets, % april, 2023
Fond MM, förändring i procent -1,45
Fond i år, förändring i procent 7,93

Jesper Ahlberg
jesper.ahlberg@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Swedbank Robur Small C... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -