Ferronordic
Ferronordic tilldelas statliga subventioner i Tyskland på högst 23 miljoner euro (Finwire)

2023-06-01 16:09

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic har av det tyska ministeriet för digitalisering och transport beviljats statliga subventioner i Tyskland på upp till 23 miljoner euro för att investera i upp till 117 elektriska lastbilar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ferronordic planerar att använda subventionerade elektriska lastbilar från Volvo Trucks och Renault Trucks för att utöka sin verksamhet för uthyrning av elektriska lastbilar och hållbara transportlösningar.

Beloppet skall användas för att köpa upp till 117 elektriska lastbilar under de kommande tolv månaderna. Det slutliga bidragsbeloppet beror på hur många elektriska lastbilar Ferronordic beställer. Den tilldelade subventionen kommer med villkor att Ferronordic e-Rental behåller det faktiska ägandet under minst fyra år och når vissa miniminivåer för årlig användning av lastbilarna.

Det totala värdet av de 117 eldrivna lastbilarna, före subventioner, skulle vara cirka 40 miljoner euro. Subventionerna förväntas erhållas efter inköpet av lastbilarna och senast 2026.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Ferronordic - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -