Meta Platforms
Placera ser fortsatt köpläge i Meta Platforms trots kursrallyt (Finwire)

2023-06-01 15:05

Meta Platforms, som står bakom flera sociala nätverkstjänster, däribland Facebook och Instagram, är den näst bästa aktie inom Nasdaq 100-index med en uppgång på 118 procent. Vad ska fortsätta driva uppgången härifrån, frågar sig Placera i en analys på torsdagen.

Efter den kraftiga kursuppgången handlas aktien nu till ett p/e-tal för innevarande år på 22,6 och på 18,3 för kommande år. Det är fortfarande historiskt lågt för att vara Meta. Analytikerkåren är fortsatt positiv till aktien. 43 av de 56 analytiker som följer aktien sätter köp.

Meta har lyckats vända utvecklingen dels genom att sänka kostnaderna kraftigt, öka användaraktiviteten och arbeta mer med AI.

"Trots den stora uppgången i aktien är bolaget inte särskilt högt värderat. Bolaget har unikt många användare och kan fortsatt hitta nya synergier mellan sina olika plattformar. Utöver det har bolaget slimmat organisationskostymen, vilket talar för högre aktieägarvärde framöver. Det är läge att fortsätta meta Meta", skriver Placera i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Meta Platforms A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -