Annie Lööf går in som ledamot i investmentbolag som siktar på notering 2026 (Finwire)

2023-06-02 07:58

Den tidigare partiledaren för Centerpartiet Annie Lööf kommer att kliva in i styrelsen för investmentbolaget byWiT, ett bolag som specialiserat sig på operativa investeringar i digitala tillväxtbolag. Investmentbolaget siktar på en börsnotering 2026.

”Digitalisering är en nyckelfaktor för att bolag ska växa, skala upp och driva positiv impact på bred front. byWiT har ett tydligt fokus på digitala utmanare inom olika branscher och jag ser fram emot att vara med och bidra med mina erfarenheter inom bland annat entreprenörskap och hållbar tillväxt”, säger Annie Lööf i en kommentar.

byWit grundades 2020. Vid sidan av Annie Lööf kliver även Monica Bergvall, Head of Direct Investment på Coeli, in i styrelsen. Båda väljs formellt in på stämman den 30 juni.

”Annie Lööfs gedigna erfarenhet och kunnande inom näringslivsfrågor kombinerat med hennes kommunikativa ledarskap och breda nätverk samt Monica Bergvalls mångåriga erfarenhet från investeringar både i Sverige och internationellt kommer bli viktiga tillskott i byWiTs styrelse. Det är också ett nästa steg i att bygga en börsfäig styrelse inför vår ambition att börsnoteras 2026”, säger Ulf Söderström, vd och medgrundare byWiT.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -