EPIROC
PARETO UPPREPAR BEHÅLL EFTER KAPITALMARKNADSDAGEN (Direkt)

2023-06-02 08:57

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aktien i verkstadsbolaget Epiroc, verksamma inom gruv- och infrastrukturutrustning, får upprepad behåll-rekommendation av Pareto Securities efter torsdagens kapitalmarknadsdag, som var den första av två dagar med presentationer hos verkstadsbolaget.

Analyshuset står även fast vid sin riktkurs på 205 kronor på aktien.

"Sammantaget gör vi inga förändringar av våra prognoser och eftersom vi är något oroade kring utvecklingen i närtid när den globala ekonomin och särskilt Kina förefaller vara på väg mot en oförändrad till svagare utveckling, upprepar vi vår riktkurs på 205 kronor och rekommendationen behåll", skriver Pareto Securities.

Epiroc upprepade inför kapitalmarknadsdagen sina långsiktiga finansiella mål och bolagets marknadsutsikter för det andra kvartalet. Bolaget fokuserade kapitalmarknadsdagen på sina långsiktiga tillväxtdrivare såsom elektrifiering och gruvautomatisering, och kommenterade inte kvartalsutvecklingen närmare, noterar Pareto.

En annan investmentbank – Citi – anser att budskapet vid kapitalmarknadsdagen till stora delar var sådant som är känt sedan tidigare och konstaterar att de finansiella målen som väntat lämnades oförändrade. Det som stack ut enligt Citi var information om möjligheter inom blandade fordonsflottor och potentialen inom service av batterifordon.

Citi upprepar sin neutrala rekommendation och riktkursen 205 kronor på Epiroc-aktien.

På torsdagen steg Epiroc med 2 procent till strax under 194 kronor.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Epiroc B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -