Bioextrax
Amerikanskt bolag utnyttjar option från Bioextrax för förlängd och utökad licens (Finwire)

2023-09-06 11:52

Bioteknikbolaget Bioextrax ingick i juni ett licensavtal med en amerikansk start-up avseende licensiering av bolagets teknologier för produktion av PHA. Genom avtalet fick det amerikanska företaget en tidsbegränsad rätt till en exklusiv licens för produktion av vissa typer av PHA för styva förpackningar i USA, Brasilien och Mexiko med Bioextrax teknologier.

Det amerikanska företaget har nu valt att utnyttja sin option för att påbörja den andra perioden, med start i oktober 2023, vilket innebär en betalning om 25 000 dollar per månad till Bioextrax och en rätt att producera 1 000 ton PHA per år för kunden. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Det amerikanska företaget har spenderat våren och sommaren med att utvärdera vår teknologi och föra dialog med investerare och partners, samt besökt oss för att titta på vår uppskalningsanläggning. Att de efter denna utvärdering väljer att gå vidare är oerhört glädjande. Utöver intäkterna som detta licensavtal kommer att generera ser vi den tekniska valideringen som ett stort steg framåt. Installation och uppskalning av våra teknologier med kunden kommer att påbörjas redan nu i september, säger Edvard Hall, vd i Bioextrax.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Bioextrax - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -