PM NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 9-11 SEPTEMBER (Direkt)

2023-09-11 07:50

URVATTNAT. G20-ländernas gemensamma uttalande från mötet i Dehli innehöll inget fördömande av Rysslands invasion av Ukraina. Afrikanska unionen har beviljats samma status som EU i G20, och USA och EU utmanar Kina med ett alternativ till landets nya sidenväg. (DI mån)

SVAG KRONA. Att den svenska kronan har sjunkit i värde kan paradoxalt nog bero på den låga statsskulden, enligt Anders Åkerman, professor i nationalekonomi. (DN lör)

EMU-INTRÄDE. Sverige kommer gå med i eurosamarbetet inom tio år, men det sker i anslutning till någon typ av ekonomisk kris, enligt förre statsministern Göran Persson. (SvD mån)

DEMENTI. Qvibergsfären har under augusti ökat sitt innehav i kundanskaffningsbolaget Catena Media och närmar sig 10 procent. Mats Qviberg dementerar själv att det skulle röra sig om ett försök till en så kallad "corner", vilket innebär att en aktör kan blockera ett eventuellt uppköp (DI mån).

TVEKSAMT AVTAL. De centrala löneförhandlingarna kan behöva vitaliseras i skuggan av årets avtalsrörelse som lett till bortsopande av tio års reallöneökningar enligt professor Lennart Erixon. (DI lör)

KRIS FÖR MATCHNING. Det andra, tredje och femte största bolaget på marknaden för jobbmatchning är alla sålda, och nu finns även marknadsledaren ute till försäljning. (DI mån)

KLARADE SIG. Finlands regeringen har klarat flera förtroendeomröstningar. (SvD lör)

NYA KRAV. Det är ännu inte säkert att Turkiet godkänner ett svenskt Natomedlemskap. President Recep Tayyip Erdogan är missnöjd med att landets planer på att köpa stridsflygplan från USA kopplas ihop med ett svenskt medlemskap. (SvD mån)

IPO. Sportkedjan Amer Sports med varumärken som pjäxtillverkaren Salomon, tennismärket Wilson och klädesmärket Peak Performance är på väg till New York-börsen. Enligt uppgifter till Bloomberg siktar bolaget på en notering under nästa år. (SvD mån)

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Catena Media - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -