REGERINGEN
BJUDER IN TILL BLOCKÖVERSKRIDANDE ENERGISAMTAL (Direkt)

2023-09-19 15:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Regeringen bjuder i morgon, onsdag, in samtliga riksdagspartier till samtal om energipolitikens inriktning. Avsikten är att samtalet ska bidra till att skapa de långsiktiga förutsättningar som behövs i omställningen av energisystemet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Svensk energipolitik har allt för länge varit ett slagfält om kraftslagen. Min förhoppning är att vi ska kunna enas kring en inriktning om att det svenska elsystemet måste kunna leverera fossilfri el till konkurrenskraftiga priser. Det är fysikens lagar som ska gälla och inte politikens", säger energi- och näringsminister Ebba Busch.

Samtalet följer ett möte den 31 augusti då regeringen samlade företrädare från energibolag, näringslivet, berörda myndigheter, kommun och länsstyrelse till ett rundabordssamtal om energipolitikens inriktning. Vid det mötet blev det tydligt att branschen ser politisk enighet och stabilitet som avgörande för att Sverige ska lyckas med att bygga ut och expandera landets energisystem, enligt regeringen.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -