BioArctic
Bioarctics partner Eisai ska öka säljstyrkan inför lansering av Lecanemab - Nikkei (Finwire)

2023-09-25 12:25

Bioarctics partner Eisai kommer att öka antalet nyanställda akademiker med 40 procent under räkenskapsåret som börjar i april inför lanseringen av alzheimerläkemedlet Lecanemab. Det erfar Nikkei Asia.

Eisai kommer att anställa cirka 70 nya akademiker under nästa räkenskapsår och samtidigt utbilda befintliga medicinska representanter i marknadsföring av Lecanemab. Dessa initiativ kommer att öka marknadsföringspersonalen för Lecanemab till mer än 700 medicinska representanter, cirka 90 procent av den totala säljstyrkan.

Idag godkändes läkemedlet i Japan. Läkemedlet fick ett fullt godkännande i USA i juli.

Anställningskampanjen är ett tecken på den intensiva konkurrens som japanska Eisai och amerikanska partnern Biogen möter på marknaden. Ett liknande läkemedel, Donanemab, utvecklas av amerikanska Eli Lilly och kan godkännas i USA i slutet av året.

Hur Lecanemab och Donanemab står sig mot varandra är svårt att bedöma, då studierna för läkemedlen hade olika utformning. Grovt förenklat verkar det dock som att Donanemab hade något bättre effekt men en allvarligare biverkningsprofil.

Bioarctic har rätt till royaltyintäkter på den globala försäljningen av Lecanemab. Dock har Bioarctic rättigheter att kommersialisera läkemedlet i Norden, och avser lansera i dessa länder tillsammans med Eisai.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

BioArctic B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -