Stockmann överväger att byta namn till Lindex Group, utreder alternativ för varuhusverksamheten (Finwire)

2023-09-25 07:36

Finska detaljhandelskoncernen Stockmann överväger att byta namn till Lindex Group och utreder dessutom strategiska alternativ för sin klassiska varuhusverksamhet.

Bolaget kommer att lägga sin prioritet på den svenska klädkedjan Lindex. Ett eventuellt namnbyte skulle inte inverka på Stockmanns varuhus, vilka skulle fortsätta sin verksamhet under varumärket Stockmann.

Under 2022 stod Lindex för två tredjedelar av Stockmanns koncernomsättning och merparten av vinsten. Stockmann ser flera strategiska alternativ för varuhuskedjan, däribland möjliga ägarförändringar och att fortsätta med existerande struktur.

Processen väntas vara klar under nästa år. Ett namnbyte skulle kräva aktieägarnas godkännande vid en bolagsstämma.

"Lindex har haft en grundläggande roll när det gäller stärkandet av koncernens prestation under årens lopp. Att inleda en strategisk utvärdering beträffande ett namnbyte och en övervägning av strategiska alternativ för varuhusverksamheten är ett naturligt följande steg i vår strategi och återspeglar Lindex växande roll inom koncernen", säger Stockmanns styrelseordförande Sari Pohjonen.

"Den strategiska utvärderingen påverkar inte Stockmannvaruhusens ikoniska varumärke eller den dagliga verksamheten", understryker Pohjonen.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Lindex Group Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -