USA
UAW PLANERAR UTÖKA STREJKERNA OM INTE FRAMGÅNGAR NÅS - RTRS (Direkt)

2023-09-27 22:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det amerikanska fackförbundet för bilindustrin, UAW, planerar att utöka de pågående strejkerna i anläggningarna hos Ford, General Motors och Stellantis på fredag, om inte några betydande framsteg nås innan dess.

Det rapporterar Reuters, med hänvisning till källor med insyn.

Bilarbetarstrejken inleddes den 15 september vid en produktionsanläggning vardera hos GM, Stellantis och Ford, efter att ett tidigare fyraårigt löneavtal löpt ut. Fredagen därpå, den 22 september, utökades strejkerna hos GM och Stellantis genom att addera 5.600 anställda från diverse distributionscenter för reservdelar, till de 12.700 som ursprungligen togs ut i strejk.

I den senaste strejkutvidgningen skonades dock Ford, med hänvisning till att samtalen tycks gå åt rätt håll i det fallet. Enligt Ford finns däremot fortfarande betydande luckor som behöver åtgärdas innan ett nytt avtal kan nås. Huruvida Ford kommer vara måltavla för nästa omgång av strejkerna är oklart, skriver nyhetsbyrån.

Enligt Reuters källor kan en ytterligare utökning av strejken komma att påverka motor- och transmissionsanläggningar, samt fabriker som tillverkar större pickup-trucks och SUV:ar.

David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt


Ford Motor - I dag

{point.key}

General Motors - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -