Chelonia Market Neutral ökade 1,47 procent i oktober - ser stor potential i Hoist (Finwire)

2023-11-07 12:33

Fonden Chelonia Market Neutral steg 1,47 procent i oktober. Sedan årsskiftet har fonden minskat 9,77 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Magnus Angenfelt.

De största enskilda positiva bidragsgivarna under oktober kom från långpositionen i inkassobolaget Hoist, kortpositionen i det danska logistikbolaget DSV samt långpositionen i det svenska omsorgsbolaget Ambea.

Gällande fondens största innehav Hoist steg kursen 20 procent på rapporten.

"Resultatet i sig var inte exceptionellt men ledningens utfästelser om nästa år borde skingra marknadens tvivel. Dels satte ledningen punkt för omstöpningen av bolaget med uppvisande av förbättringar och resultat. Dels utlovade ledningen att företaget 2024 skulle uppnå minst 15 procent i räntabilitet på eget kapital", skriver förvaltaren.

Vidare skriver förvaltaren att Hoist är väldigt lågt värderade och bland de större portföljinnehaven ser man störst potential i Hoist.

"Det finns självklart risker. En stor balansräkning är en sådan. Men Hoist har i alla fall just nu en trevlig medvind. Hoist är, till skillnad från merparten av sina konkurrenter, en bank med huvuddelen (75%) av sin finansiering i form av inlåningskonton från privatpersoner", skriver förvaltaren.

Fondens bruttoexponering uppgår till 94 procent och nettoexponeringen uppgår till 16 procent.

Chelonia Market Neutral, % oktober, 2023
Fond MM, förändring i procent 1,47
Fond i år, förändring i procent -9,77

Filip Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

“Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.”



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -