NEODYNAMICS
FINANSIELLA SITUATION KRITISK ENL STYRELSEN (Direkt)

2023-11-28 18:02

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Neodynamics styrelse betecknar den rådande finansiella situationen för medicinteknikbolaget som kritisk och styrelsen befinner sig för närvarande i diskussioner för att säkra den lång- och kortsiktiga finansieringen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Neodynamics har tidigare beslutat att implementera ett kostnadsbesparingsprogram för att få ordning på finanserna. Denna åtgärd kommer dock inte ge önskvärd kassaflödeseffekt förrän i slutet av det första kvartalet 2024, vilket innebär att bolagets kortsiktiga kassareserv är "stressad", enligt pressmeddelandet.

Styrelsen jobbar därför med att säkra dem kortsiktiga finansieringen genom ett brygglån. Parallellt jobbar styrelsen med en långsiktig lösning som ska säkra tillräckligt med kapital för att fortsätta kommersialiseringen av Neonavia i Europa och USA. Dessa lösningar inkluderar, men är inte begränsade till, en potentiell försäljning av bolaget, heter det.

"Det finns ingen garanti för att ansträngningarna att säkra kort- och långsiktig finansiering kommer att vara framgångsrika", skriver bolaget.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


NeoDynamics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -