NEW YORK
VÄNT UPP, BOEING OCH TWILIO STIGER, S&P 500 +0,2% (Direkt)

2023-11-28 17:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna hade efter en tisdagsinledning med mindre nedgångar, vänt upp till grönt cirka en och en halv timme in i handeln.

Klockan 17 var S&P 500 upp 0,2 procent till 4.557, medan Dow Jones industriindex hade ökat 0,3 procent till 35.446. Nasdaq Composite handlades vid nivån 14.255, motsvarande en uppgång om 0,1 procent.

Flygplanstillverkaren Boeing lyfte cirka 2,1 procent efter att aktien uppgraderats till "outperform", motsvarande köp, av RBC Capital Markets. Analytikern i fråga argumenterar för att Boeings utsikter för 2024 nu är mer gynnsamma då efterfrågetillväxten inom både företagets kommersiella och försvarssegment nu är mer ihållande.

På sektornivå låg annars oljebolag i ledning, i spåren av en svängig oljeprisutveckling efter uppgifter till Reuters om att Opec+ kan komma att skjuta upp sitt policymöte ytterligare då enighet visat sig vara svårt att nå. Brentpriset ökade drygt 2 procent.

Sinch-konkurrenten Twilio adderade 4,0 procent sedan hedgefonden Anson gått in som ägare i Twilio, med syftet att trycka på för en försäljning av hela, eller delar av bolaget.

Vidare fortsatte e-handelsplattformen Shopify upp 0,5 procent efter en stark utveckling på måndagen. På tisdagen har dock Piper Sandler sänkt aktien till "undervikt" från tidigare "neutral".

Även Fintech-leverantören Affirm, som bland annat konkurrerar med svenska Klarna, följde en tvåsiffrig uppgång på måndagen genom att öka 6 procent på tisdagen. Här har aktien uppgraderats till "behåll" av Jefferies.

På räntemarknaden sjönk tioåringen 4 punkter till 4,36 procent.

Graf: S&P 500 tisdagen den 28 november

Källa: Infront

David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt


Boeing - I dag

{point.key}

Twilio A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -