NEW YORK
FÖRSIKTIG DECEMBERINLEDNING, PFIZER NED, S&P 500 OFÖR (Direkt)

2023-12-01 16:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Veckans sista, men decembers första, handelsdag inleddes med försiktiga rörelser på USA-börserna med övervikt på nedsidan. Senare på fredagen ska Jerome Powell tala.

Vid 16-slaget var S&P 500 oförändrat vid 4.567, samtidigt som Nasdaqs kompositindex sjönk 0,2 procent till 14.195. Dow Jones industriindex steg i stället 0,2 procent till 36.025.

Fed-chefen Jerome Powells framträdande på fredagen blir ett av de sista innan Fed-ledamöterna under lördagen inleder sin tysta period inför nästa FOMC-möte den 12-13 december.

Bland börsbolagen noterades det att Pfizer backade 6 procent. Bolaget kommer att stoppa utvecklingen av en variant av sitt viktnedgångsmedel danuglipron. Den aktuella varianten, som skulle tas två gånger om dagen, kommer inte att gå vidare till fas 3. Däremot planerar bolaget fortsatt med att släppa studiedata från fas 2 för varianten, vilken tas en gång om dagen, som ska ge mer information om vägen framåt för substansen.

Paramount Global var upp nästan 4 procent. Wall Street Journal rapporterar att företaget har fört diskussioner med Apple om möjligheten att paketera de båda bolagens streamingtjänster till ett rabatterat pris.

Halvledarföretaget Marvell Technology var ned 6 procent efter att ha lämnat en omsättningsprognos för det fjärde kvartalet som var lägre än väntat. Resultat och omsättning under det tredje kvartalet var dock högre än väntat.

Tesla inledde leveranser av sin nya modell, Cybertruck, på torsdagen. Grundpriset på strax under 61.000 dollar var högre än den initiala prognosen och aktien backade 1,9 procent efter en nära 2-procentig nedgång föregående handelsdag.

Sminkbolaget Ulta Beauty lyfte 12 procent efter att ha höjt den nedre delen av sitt prognosintervall för helårsperioden.

Datortillverkaren Dell gick åt andra hållet med en nedgång på nästan 7 procent trots att vinsten per aktie överraskade positivt. Så var däremot inte fallet för försäljningssiffrorna.

Bland rekommendationsändringar sågs det kinesiska teknikkonglomeratet Alibaba sjunka 2,8 procent i spåren av att Morgan Stanley sänkt sin rekommendation till jämvikt. Morgan Stanley pekade på en långsammare än väntad återhämtning för Alibabas molnverksamhet.

Vidare sänkte JP Morgan vaccinutvecklaren Biontech till undervikt på grund av en upplevd brist av tydliga utlösande faktorer. Aktien tappade 3,7 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 6 punkter till 4,28 procent.

Graf: S&P 500 fredagen den 1 december

Källa: Infront

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Alibaba Group ADR - I dag

{point.key}

Apple - I dag

{point.key}

Dell Technologies C - I dag

{point.key}

Pfizer - I dag

{point.key}

Tesla - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -