NEW YORK
SMÅ RÖRELSER, TESLA FORTSÄTTER NED, S&P 500 +0,1% (Direkt)

2023-12-01 17:25

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Veckans sista, men decembers första, handelsdag inleddes med försiktiga uppåtgående rörelser på USA-börserna.

Vid klockan 17.20 var S&P 500 upp 0,1 procent till 4.573, samtidigt som Nasdaqs kompositindex var ned 0,1 procent till 14.219. Dow Jones industriindex steg 0,2 procent till 36.024.

Fed-chefen Jerome Powell sade att de senaste inflationssiffrorna är välkomna, men att det krävs mer för att nå 2-procentsmålet. Enligt Jerome Powell är det även för tidigt att spekulera i när penningpolitiken lättas och det är också för tidigt att fastslå om den nuvarande hållningen är tillräckligt restriktiv.

Bland börsbolagen backade Pfizer 4,1 procent. Läkemedelsbolaget ska stoppa utvecklingen av en variant av sitt viktnedgångsmedel danuglipron med två doseringar per dag. Däremot planerar bolaget fortsatt med att släppa studiedata för varianten med en dosering per dag.

Tesla inledde leveranser av Cybertruck på torsdagen. Grundpriset på strax under 61.000 dollar var högre än den initiala prognosen och aktien backade 1,4 procent efter en nära 2-procentig nedgång föregående handelsdag.

Datortillverkaren Dell föll 4,2 procent trots att vinsten per aktie överraskade positivt.

Bland rekommendationsändringar sågs det kinesiska teknikkonglomeratet Alibaba sjunka 2,8 procent i spåren av att Morgan Stanley sänkt sin rekommendation till jämvikt. Morgan Stanley pekade på en långsammare än väntad återhämtning för Alibabas molnverksamhet.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 5 punkter till 4,28 procent.

Graf: S&P 500 fredagen den 1 december

Källa: Infront

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Alibaba Group ADR - I dag

{point.key}

Dell Technologies C - I dag

{point.key}

Pfizer - I dag

{point.key}

Tesla - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -