Dynamic Codes omsättning oförändrad i Q3 - lanserar ny affärsplan (Finwire)

2023-12-06 10:45

Diagnos- och hälsotestbolaget Dynamic Code redovisar oförändrad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Det framgår av ett vd-brev.

Omsättningen uppgick till 8,1 miljoner kronor (8,1).

Justerat för omsättningen från covid-19 tester ska verksamheten ha haft en liten tillväxt.

"Det som framför allt har drivit på omsättningen är distributörskanalen som har vuxit med över 46 procent jämfört med samma period föregående år. Det är den paus av e-handelsaffären som beslutades i slutet av förra året som har bidragit till en försiktigare tillväxt", säger vd Emilie Erhardt Winiarski i en kommentar.

Enligt Erhardt Winiarski har ebitda-resultatet förbättrats "väsentligt" under kvartalet som följd av bättre bruttomarginal och mindre rörelsekostnader.

Dynamic Code har även beslutat sig om att lansera en ny strategi och affärsplan. Planen har tre huvudsatsningar som är att fortsätta utveckla den befintliga affären, utöka produktportföljen med white label och slutligen att expandera genom strategiska partnerskap samt M&A.

"E-handeln kommer att få nytt liv genom att göra ett omtag av affären. Fokus kommer att ligga på att skapa en lönsam affär genom en kostnadseffektiv marknadsföringsstrategi", säger Erhardt Winiarski.

Dynamic Code, Mkr Q3-2023 Q3-2022 Förändring
Nettoomsättning 8,1 8,1 0,0%

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -