Medivir
Medivirs partner IGM Biosciences vidtar besparingsåtgärder (Finwire)

2023-12-06 12:01

Forskningsbolaget Medivirs partner IGM Biosciences vidtar besparingsåtgärder. Det framgår av ett pressmeddelande från Medivir.

IGM Biosciences har tillkännagett en strategisk pipelineprioritering och en minskning av personalstyrkan med huvudsyftet att kassan ska räcka längre i ett utmanande finansiellt klimat.

Enligt IGM påverkas ett antal utvecklingsprogram av denna pipelineprioritering, inklusive IGM:s DR-5-agonist, aplitabart, i kombination med birinapant, som IGM licensierade från Medivir 2021.
Medivir kommer att föra en diskussion med IGM hur det långsiktiga värdet av birinapant kan maximeras efter de aviserade prioriteringsinsatserna.

Tillkännagivandet från IGM har ingen inverkan på Medivirs fokus och utvecklingsarbete med bolagets ledande program fostroxacitabine bralpamid (fostrox) för behandling av primär levercancer (HCC).

Medivir fortsätter att maximera farten i fostrox-programmet och accelererar ett antal kritiska aktiviteter för att möjliggöra initiering av en registreringsgrundande fas 2b-studie i syfte att nå accelererat godkännande under 2027.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Medivir - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -