CLEAN MOTION
INGÅR I EU-PROJEKTET GIANTS (Direkt)

2023-12-08 19:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Clean Motion har ingått ett projektavtal inom EU Horizon Europe, som kommer gå under namnet Giants. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet, vars namn står för Green Intelligent Affordable Nano Transport Solutions, består av 23 partners, och syftar till att utveckla och implementera innovativa och kostnadseffektiva lösningar för urbana elfordon, heter det.

Giants har en total budget på 15,1 miljoner euro, varav 12 miljoner är bidrag från EU. För Clean Motions del kommer bolaget tilldelas 1,3 miljoner euro som ett EU-bidrag, fördelat över projektperioden på 42 månader, med start i januari 2024.

I projektet kommer Clean Motion anpassa sitt befintliga fordon Evig och utveckla ett nytt 4-hjuligt fordon i kategori L7, innehållande komponenter som batterier, drivlinor och solcellstak.

"I praktiken innebär detta att vi säkrat merparten av finansieringen som krävs för att genomföra vår produktutvecklingsplan de kommande tre åren, samtidigt som ett flertal av våra underleverantörer är med i konsortiet vilket även accelererar utvecklingen av nyckelkomponenter för våra produkter", kommenterar Clean Motions styrelseordförande Göran Folkesson i pressmeddelandet.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Clean Motion - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -