FASTIGHETER
M2 EMITTERAR OBLIGATION, KAN KONVERTERA WÄSTBYGG-AKTIER (Direkt)

2024-03-04 09:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Rutger Arnhults ägarbolag M2 Asset Management har emitterat seniora icke-säkerställda obligationer i svenska kronor med en volym på 200 miljoner kronor. Under vissa villkor kan lånebeloppet konverteras till M2:s stamaktier i Wästbygg Gruppen till en konverteringskurs om 47:69 kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

M2:s obligationslån löper med en fast årlig ränta om 7,0 procent och har ett slutligt förfall i mars 2029.

"Att låna långa pengar är oftast relativt dyrt, men med det här upplägget får vi en förutsägbar kostnad för dessa och med en femårsswap kring 2,90 procent känns marginalen på runt 4,10 procent klart attraktiv", kommenterar M2:s vd Jakob Mörndal i pressmeddelandet.

M2 är största ägare i Wästbygg Gruppen med 52,5 procent av kapitalet och 47,5 procent av rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Wästbygg-aktien stängde kring 36:10 kronor på Stockholmsbörsen på fredagen, att jämföra med den potentiella konverteringskursen om 47:69 kronor i det fall att lånebeloppet konverteras till M2:s stamaktier i Wästbygg.

"M2 har inte planerat att avyttra Wästbygg-aktier, men kan genom detta instrument använda en mindre del av våra Wästbygg-aktier för att hitta en intressant kapitalmarknadsprodukt som ger oss en lite bättre ränta och en längre löptid", kommenterar Jakob Mörndal vidare.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt


Wästbygg Gruppen B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -