Tapestry
FTC stämmer Tapestry för att stoppa uppköp av Capri Holdings (Finwire)

2024-04-23 10:21

Nu är det bekräftat att USA:s konkurrensmyndighet FTC stämmer Tapestry för att stoppa dess uppköp av Capri Holdings, som äger bland annat Michael Kors. Det framgår av ett pressmeddelande.

Stämningen innebär att fusionen kan komma att granskas av en domstol, och innebär just nu ett tillfälligt stopp för affären.

I ett pressmeddelande uppger FTC att fusionen skulle utgöra skada mot konsumenter och anställda, samt att de båda bolagen för närvarande konkurrerar inom allt från kläder till glasögon och skor.

"Med målet att bli en serieförvärvare vill Tapestry förvärva Capri för att ytterligare befästa sitt starka fäste i modebranschen. Denna affär hotar att beröva konsumenterna konkurrensen om prisvärda handväskor, medan timanställda riskerar att förlora fördelarna med högre löner och mer gynnsamma arbetsplatsförhållanden" säger Henry Liu, chef för FTC:s konkurrensbyrå.

Tapestry uppger att FTC i grunden missförstår både marknaden och det sätt som konsumenterna handlar på. Även Capri har uttalat sig om FTC:s agerande.

"Capri Holdings håller inte alls med om FTC:s beslut. Marknadsrealiteterna, som regeringens invändning ignorerar, visar överväldigande att denna transaktion inte kommer att begränsa, minska eller hindra konkurrensen. Tapestry och Capri är verksamma inom den hårt konkurrensutsatta och mycket fragmenterade globala lyxindustrin. Konsumenterna har hundratals handväskor att välja mellan i alla prisklasser och i alla kanaler, och inträdeshindren är låga", skriver bolaget.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Capri Holdings - I dag

{point.key}

Tapestry - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -