BILIA
SER VISSA POSITIVA SIGNALER HOS KUNDER (Direkt)

2024-04-24 08:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bilåterförsäljaren Bilia tror sig skönja vissa positiva signaler hos sina kunder utifrån lägre inflation och förväntade framtida räntesänkningar.

Det skriver Bilias vd Per Avander i rapporten för det första kvartalet.

"Bilias orderingång av nya bilar har historiskt påverkats negativt tidigt i lågkonjunkturer, men också tidigt påverkats positivt när konjunkturen vänder", skriver han.

Orderingången var på en högre nivå jämfört med föregående år och orderstocken av nya bilar var, sett ur ett historiskt perspektiv, på en normal nivå, enligt vd:n.

För koncernen var orderingången av nya bilar, justerat för förvärvade och avyttrade verksamheter, 13 procent högre jämfört med föregående år hänförligt till Norge som föregående år hade annulleringar av order främst orsakade av nya skatteregler.

Under första kvartalet var privatpersoner fortsatt försiktiga med att köpa ny bil givet bland annat den höga räntenivån.

"Efterfrågan på begagnade bilar var dock stabil och på en god nivå. Begagnatmarknaden är ett av våra fokusområden och vi jobbar aktivt med att stärka vårt utbud. Efterfrågan på servicetjänster var fortsatt stabil då våra kunder fortsatte att ta hand om sina bilar även i dessa tuffa tider", skriver Per Avander.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Bilia A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -