BULTEN
AMBITION ÖKA RÖRELSEMARGINALEN YTTERLIGARE (Direkt)

2024-04-25 13:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bultens fokus framöver ligger på att öka marginalerna och huvudaffären som vänder sig mot fordonsindustrin.

Det skriver Bultens tillförordnade vd Christina Hallin i rapporten för det första kvartalet.

"Som jag nämnde inledningsvis är det positivt att se en förbättrad rörelsemarginal även om ambitionen är att öka den ytterligare", skriver hon.

Bulten arbetar, främst på bolagets största marknad i Europa, med att förbättra resultat och marginal genom ett effektivare nyttjande av maskiner i tillverkningen samt effektivare processer inom såväl sälj- som produktionsplanering.

"Även detta kvartal har vår främsta prioritet varit att minska produktionseftersläpet i Europa, som skapar merkostnader. Vi har inte nått hela vägen fram men kommit en bra bit, vilket reflekteras i en förbättrad rörelsemarginal", skriver Christina Hallin.

Under första kvartalet ökade Bultens omsättning med drygt 10 procent och rörelsemarginalen var 7,5 procent, vilket var en sekventiell förbättring men en nedgång från 8,4 procent första kvartalet i fjol.

"Det är glädjande att se att rörelsemarginalen förbättrats jämfört med de tre tidigare kvartalen och tillfredsställande att vår kundmix på fordonssidan tillsammans med försäljningen inom nya kundgrupper bidrar till en stabil tillväxt", skriver Christina Hallin.

Hon betonar samtidigt att även om tillväxt inte står lika högt på agendan som en marginalförbättring är det positivt att marknaden fortsatt ser stabil ut.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Bulten - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -