Integrum
Integrum kommenterar nedstängning av forskningsplattform (Finwire)

2024-04-25 17:22

Medicinteknikbolaget Integrum kommenterar att Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet och Sahlgrenska universitetssjukhuset gemensamt beslutat att avbryta arbetet inom Center for Bionics and Pain Research, CBPR. Det framgår av ett pressmeddelande.

Forskningsplattformen CBPR har sedan 2020 bistått Integrum med huvudsakligen tekniska mätningar kopplade till den pågående utvecklingen av bolagets implantatteknologi e-OPRA.

Enligt ett pressmeddelande från Chalmers tekniska högskola avbryts arbetet vid CBPR till följd av brister i verksamheten. Integrum kommer att inhämta ytterligare information från Chalmers tekniska högskola om bakgrunden till beslutet och samtidigt initiera en intern översyn av samarbetet med forskningsenheten.

Skulle det framkomma information om att bristerna vid CBPR har någon påverkan på Integrums pågående forsknings- och utvecklingsprojekt kommer bolaget att informera marknaden.

Inga av de forskningsresultat som genererats inom ramarna för samarbetet med CBPR har använts som underlag för regulatoriska godkännanden av Integrums redan lanserade produkter OPRA Implant System och Neuromotus.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Integrum B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -