CTT
FÖRESENADE LEVERANSER BAKOM PROGNOSMISS ENL VD (Direkt)

2024-04-26 08:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) CTT:s omsättning om 78 miljoner kronor i första kvartalet kom in något lägre än bolagets egen uppskattning om 80-85 miljoner kronor, beroende på försenade leveranser från bolagets reparationsverkstad av en specifik reservdel, orsakad av sena komponentleveranser från en underleverantör.

Det skriver vd Henrik Höjer i rapporten.

Inför andra kvartalet spår bolaget en nettoomsättning om 85-90 miljoner kronor, främst drivet av backlogen inom reparations- och reservdelsverksamheten från första kvartalet.

"OEM-försäljningen förväntas vara på samma nivå som i första kvartalet. Inom Private jet har vi inga planerade leveranser och inga projektrelaterade intäkter", skriver han.

Bolaget upprepar också att försäljningen av reservdelar och förbrukningsvaror inte längre kommer att gynnas av uppdämd efterfrågan och låga lagernivåer efter pandemin.

"Som en konsekvens av detta kommer eftermarknadens tillväxttakt att vara betydligt lägre 2024 jämfört med den ökning på 30 procent som vi rapporterade 2023", skriver Henrik Höjer.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


CTT Systems - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -