NANOLOGICA
RÖRELSERESULTAT -15 MLN KR 1 KV (Direkt)

2024-04-26 08:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Life science-bolaget Nanologica, som levererar insatsvaror till läkemedelsproducerande bolag, redovisar en nettoomsättning för det första kvartalet 2024 på 5,0 miljoner kronor (0,4).

Rörelseresultatet för kvartalet uppgick till -15,3 miljoner kronor (-10,7).

Likvida medel uppgick per den 31 mars 2024 till 23,6 miljoner kronor.

"Året har inletts både positivt och negativt. Positivt är att vi har börjat leverera kromatografimedia till kunder och att vi nådde en nettoomsättning om 5 miljoner kronor under första kvartalet. Detta är bolagets hittills högsta försäljning av kromatografiprodukter under ett enskilt kvartal och i linje med att vi förväntar oss en kraftigt ökad försäljning av kromatografimedia under 2024", skriver vd Andreas Bhagwani i delårsrapporten.

"Arbetet med att optimera produktionsprocessen mötte samtidigt en motgång då material gick förlorat. Tillsammans med vår produktionspartner Sterling analyserar vi händelsen för att utröna den underliggande orsaken till detta. I denna rapport har vi gjort en nedskrivning på 4 miljoner kronor som motsvarar det förlorade materialet", skriver han.

Bolaget har beslutat att uppdatera sin bedömning gällande omsättning under 2024.

"Vi räknar fortsatt med att kraftigt öka försäljningen under året och anser det rimligt att i slutet av året nå en försäljning motsvarande en årstakt om 100 miljoner kronor", heter det.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Nanologica - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -