Carasent
EG överväger bud på Carasent - vars styrelse redan sagt nej (Finwire)

2024-04-29 10:10

EG Norge överväger att lägga ett bud på norska hälsoteknikbolaget Carasent på 20 norska kronor per aktie, enligt ett pressmeddelande. Carasent har dock redan låtit bolaget veta att det priset inte kommer vara tillräckligt.

Erbjudandet motsvarar en premie på 81,8 procent jämfört med senaste stängningskursen för Carasent före offentliggörandet av delårsrapporten för det första kvartalet den 23 april.

Det potentiella budet uppges ha redan en stor uppbackning då aktieägare i Carasent som sitter på 34 procent av aktierna har lämnat oåterkalleliga åtaganden om att acceptera det när det lanseras.

“Vi anser att det finns en tydlig strategisk passform mellan Carasent och EG. Genom att kombinera Carasents och EG:s krafter kommer vi att kunna skapa en ännu starkare aktör inom vård och omsorg. Det krävs storskalighet för att fullt ut ta tillvara möjligheterna och vinna på den snabbt föränderliga marknaden”, kommenterar Mikkel Bardram, vd för EG.

Samtidigt skriver Carasent i ett separat pressmeddelande att de har låtit EG veta att styrelsen inte kommer att kunna rekommendera ett erbjudande på 20 norska kronor per aktie. Detta eftersom priset inte tillskriver tillräckligt värde till Carasents “värdeskapande plan och potentiella synergier”.
Aktien har idag stigit 33 procent till 19,05 norska kronor.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se



redaktion@finwire.org
© Copyright

Carasent - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -