EYEONID
JUSTERAT EBITDA 1,6 MLN KR 1 KV (Direkt)

2024-04-29 08:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Saas-leverantören Eyeonid hade en nettoomsättning om 4,0 miljoner kronor (3,3) under första kvartalet 2024, och det justerade ebitda-resultatet uppgick till 1,6 miljoner kronor (-1,7).

Det framgår av delårsrapporten.

Rapporterad ebitda uppgick till -64 tusen kronor (-1,7 miljoner).

Försäljningstillväxten, justerad för förskottsfakturerade intäkter, uppgick till 22 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol, skriver Eyeonid.

Effekterna av besparingsprogrammet nåddes i slutet av det första kvartalet, och besparingar om cirka 10 miljoner kronor på årsbasis har säkrats. Beräknade besparingar när programmet beslutades var 7-9 miljoner kronor. Arbetet med att säkra besparingar utanför det beslutade besparingsprogrammet fortgår.

"Det första kvartalet har till stor del präglats av omstrukturering med fokus på försäljning, ett arbete som fortsätter med full kraft även i kommande kvartal. Bolaget har fram till nu utvecklat högkvalitativa produkter som ligger rätt i tiden. Nu återstår det att med dessa produkter accelerera tillväxten ordentligt enligt den plan som vi delgivit marknaden. Avsikten är att stegvis öka antalet säljresurser upp till cirka 20 vid årets slut. Planen är att i december ska säljteamet kunna uppnå stängda affärer motsvarande 4,2 miljoner kronor i fakturerade intäkter", skriver Fredrik Björklund, ordförande i Eyeonid.

Under första kvartalet uppgick kassaflödet till -3,9 miljoner kronor. Likvida medel vid periodens slut var 3,5 miljoner kronor.

"Med kostnadsbesparingar och ökade intäkter räknar vi med ett positivt kassaflöde redan under Q2", skriver Fredrik Björklund.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Eyeonid Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -