Free2Move Holding
Free2Move har över 5 miljoner kronor i orderingång hittills i år (Finwire)

2024-04-29 07:44

Teknikbolaget Free2Move har fått in över 5 miljoner kronor i orderingång hittills i år. Bolaget kommenterar också att det varit negativa skriverier om den bransch som företaget är verksamt i.

"Vi håller delvis med de marknadsrapporter som sprids i media och som indikerar en avsevärd volymminskning inom branschen (referens di.se), vilket inte fullt ut speglar vår situation. Trots externa ekonomiska utmaningar som lett till en nedgång, står vi stadigt i jämförelse med de mer dramatiska rapporterna. Vi är medvetna om att ränteläge, valutasituation, nya skatteregler samt inflation bidrar till ökade kostnader och viss fördröjning i affärsbesluten", skriver bolaget.

Tillväxten är enligt teknikbolaget jämn över alla marknadssegment.

Satsningen på abonnemang går bra. "Statera" har ökat med 150 procent och företaget har flera utestående offerter som antyder en fortsatt positiv trend, skriver Free2Move.

Besparingsprogrammet bedömer man kommer att vara slutfört under det tredje kvartalet. Det väntas leda till kostnadsbesparingar om 10 procent med full effekt i det första kvartalet nästa år.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Free2Move Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -