MAERSK
VD AVFÄRDAR EKONOMISK SMÄLL FRÅN BROKOLLAPS I BALTIMORE (Direkt)

2024-05-02 16:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trots att det var det danska fraktbolaget Maersk som chartrat det fartyg som under uppmärksammade former den 26 mars rammade en bro i Baltimore som därefter kollapsade, så är det inte troligt att bolaget kommer behöva stå för kostnaderna.

Det säger vd Vincent Clerc vid en presskonferens efter torsdagens delårsrapport, rapporterar den danska nyhetsbyrån Marketwire.

Spekulationerna har gått varma rörande vem som kommer få stå för notan för den kollapsade bron, innehållet i de förlupna containrarna och följdverkningarna av det stopp som orsakades i den högtrafikerade farleden. Dessutom omkom sex personer som arbetade på den bro som rasade.

Fartyget med Maersks containrar seglade dock under ett så kallat charter-avtal. Det ägs av Grace Ocean och driftas av Synergy Group. Därför är det otänkbart att räkningen till slut landar på Maersks bord, enligt vd:n.

"Utredningar pågår fortsatt i USA och det betyder att det skulle kunna komma nya fram nya fakta därifrån, men för närvarande ser vi inte att vi har någon som helst exponering", sade Vincent Clerc.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


A.P. Møller - Mærsk B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -