THUNDERFUL
SÄLJER DISTRIBUTIONSDELAR, BLIR RENODLAT SPELBOLAG (Direkt)

2024-05-21 08:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Thunderful säljer sina återstående distributionsverksamheter för att bli ett renodlat spelbolag.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Thunderful säljer de kvarvarande distributionsverksamheterna AMO Toys, Bergsala, Thunderful 1 samt serviceföretaget Thunderful Solutions. Köpeskillingen uppgår till 634 miljoner kronor på kontant- och skuldfri basis och köpare är Bergsala NDP, ett nybildat bolag som ägs av Thunderfuls största aktieägare och styrelseledamot, Owe Bergsten.

Avyttringen kommer att göra det möjligt för Thunderful att helt amortera sin befintliga bankfacilitet hos Danske Bank.

"Nya Thunderful kommer att fortsätta fokusera på spelutveckling och publicering av spel. Verksamheten kommer att vara centrerad kring de tre affärssegmenten Publishing, Game Development och Co-Development & Partner Services, vilket ger en mångsidig uppsättning intäktsströmmar med olika egenskaper och riskprofiler", heter det.

Som meddelats tidigare har Thunderful initierat en omstruktureringsplan för spelsegmentet i syfte att sänka kostnaderna och öka fokus på områden med de bästa framtida tillväxt- och lönsamhetsutsikterna.

Enligt bolaget fortskrider programmet enligt plan med beräknade årliga kostnadsminskningar på 90-110 miljoner kronor och lika mycket förbättrat kassaflöde. Programmet förväntas ha full effekt under andra halvåret 2024. Thunderful siktar på att bli kassaflödespositiv i slutet av 2025 och nå intäkter på över 450 miljoner kronor 2026 med en ebitda-marginal på över 35 procent.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Thunderful Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -