AlzeCure Pharma
ANALYS AlzeCure Pharma: Positiva fas 2-data med icke-opioiden ACD440 (Analysguiden)

2023-06-05 09:10

AlzeCure rapporterade positiva data från fas 2a-studien i neuropatisk smärta med icke-opioiden Painless ACD440 i maj. Analysguiden höjer sitt motiverade värde.

Utvecklingen under Q1 2023
Som väntat rapporterade AlzeCure ingen omsättning under Q1 och rörelseresultatet uppgick till -9,8 mkr, jämfört med -12,7 mkr under Q1 2022. Bolagets forskningsverksamhet fortsätter enligt plan och 72,5% av kostnaderna i Q1 utgjordes av forskningskostnader. Vid utgången av mars uppgick bolagets kassa till 53,7 mkr, vilket kommer att täcka bolagets kostnader in i 2024. AlzeCure har satt upp målet att under 2023 få till stånd minst en utlicensiering eller ett samarbetsavtal kring en av sina läkemedelskandidater. NeuroRestore ACD856 i fas 1 mot Alzheimers, Painless ACD440 i fas 2a mot neuropatisk smärta, samt Painless TrkA-NAM i preklinik mot knäledsartros är de läkemedelskandidater där möjligheterna just nu är störst för en licensaffär.

Rapporterar positiva fas 2-data med ACD440
Den 24:e maj rapporterade AlzeCure positiva data från fas 2a-studien i neuropatisk smärta med icke-opioiden Painless ACD440. Dessa data indikerar att ACD440 påverkar den avsedda målmekanismen i patienter med kronisk perifer neuropatisk smärta. En betydande smärtlindrande effekt observerades på kyla- och värmeframkallad smärta. Denna temperaturkänslighet är mycket vanligt i det hudområde där patienter har neuropatiska smärta. Det medicinska behovet inom detta område är mycket stort, särskilt för att hitta alternativ till opioider. Neuropatisk smärta är det största marknadssegmentet inom smärtbehandling och genererar årligen över USD 11 miljarder. Upp till 80% av patienterna får inte tillfredsställande resultat med sina nuvarande behandlingar. Efter de positiva fas 2-data som nu presenterats för ACD440 mot neuropatisk smärta höjer vi vårt motiverade värde för AlzeCure till 11 kr (tidigare 9).

Växande intresse för Alzheimers som helhet
AlzeCure arbetar med att utveckla småmolekylära läkemedel mot sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet, däribland Alzheimers och smärta. Det ökande intresset för Alzheimers beror bland annat på de positiva resultaten från amyloida antikroppsterapier under 2022 och det accelererade FDAgodkännandet av lecanemab, som utvecklas av svenska BioArctic tillsammans med Biogen och Eisai, under Q1 2023. Dessa framsteg validerar den amyloid-hypotes som AlzeCure arbetar efter. Trots lovande resultat för lecanemab indikerar storleken på behandlingseffekten att det kommer att finnas ett påtagligt behov av ytterligare alternativa och kompletterande behandlingar.

Ladda ner och läs den fullständiga analysen i PDF-format här:
https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-alzecure-pharma-positiva-fas-2-data-med-icke-opioiden-acd440

Om oss

Detta är ett pressmeddelande från Analysguiden – Aktiespararnas uppdragsanalysverksamhet.
Läs mer här: https://www.aktiespararna.se/analysguiden


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

AlzeCure Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -