TalkPool
Ytterligare steg i rätt riktning i Q1 (Penser Access)

2023-06-07 11:00

I Q1 fortsatte Talkpool ta steg i rätt riktning och utvecklingen under första kvartalet påvisar snabba effekter av bolagets omställning från tillväxtfokus till fokus på lönsamhet och kassaflöden. Vi anser att höjdpunkterna bland annat är fortsatt god utveckling inom Network Services i Tyskland, fortsatt framgång i skuldreduceringen, samt snabba effekter av Talkpools ökade kostnadsfokus. Utöver detta förhandlar Talkpool om ett nytt femårigt avtal med Deutsche Telecom, som kan medföra stark orderingång om Talkpool skulle ingå det. Samtidigt har Talkpool inte fullt kunnat fokusera på USA-marknaden, som hade begränsad tillväxt i kvartalet. Nettoskulden är kraftigt reducerad och uppgick vid utgången av Q1’23 till EUR 2m (4,8m).

Efter att motparten i Pakistanaffären inte genomfört affären, har Talkpool under 2023 anlitat en agent som aktivt letar efter köpare av Pakistanverksamheten. Affären kan därmed komma att bli aktuell under återstoden av 2023. Om affären drivs igenom har Talkpool kommunicerat att man överväger att nyttja möjligheten att köpa tillbaka aktierna i Nordic Propeye.

Vi reducerar våra estimat för att delvis reflektera att fokus på lönsamhet över tillväxt, samtidigt som de avyttrade dotterbolagen hade något högre omsättning är våra tidigare estimat. Vi ser ett nytt motiverat värde om 9,50 – 10,50 kr per aktie (10 – 11 kr).

Läs den fullständiga analysen, publicerad 07-06-2023 kl. 09:16: https://docs.penser.se/a/3797/TALK_20230607.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

TalkPool - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -