MTG
Ninja Kiwi lanserar Bloons TD 6+ på Apple Vision Pro den 2 februari (Cision)

2024-02-01 15:00
Modern Times Group MTG AB (publ) (”MTG”) har nöjet att meddela att koncernens helägda studio Ninja Kiwi lanserar det populära tower defense-spelet Bloons TD 6+ på Apple Vision Pro den 2 februari. Apple Vision Pro förenar sömlöst digitalt innehåll med den fysiska världen och öppnar upp för kraftfulla rumsliga upplevelser.

Bloons TD 6+ finns tillgängligt på Apple Arcade för iPhones och iPads, utan reklam eller köp i appen. Spelet på Apple Vision Pro kommer ha samma innehåll som det som idag finns tillgängligt för Apple Arcade-användare, inklusive den nya hjälten Corvus som lanserades i december 2023. Det innebär att Vision Pro-användare får tillgång till en version av spelet som innehåller 40 större uppdateringar och ett dussintals speltimmar för både enskilda spelare och co-op för upp till fyra spelare.

För visionOS-versionen av Bloons TD 6+ fokuserade Ninja Kiwis team på att ge spelarna en smidig och innovativ spelupplevelse på Vision Pro. Aporna i spelet kommer till liv i ett helt och hållet rumsligt 3D-gränssnitt. Spelarna får se aporna animeras i visionOS-användargränssnittet. Spelaren kan dessutom plocka upp apor och placera dem direkt på kartan genom att använda ögonen för alla interaktioner.

Scott Walker, VD och Co-partner på Ninja Kiwi kommenterade:

"Att vara en del av Apple Vision Pro lanseringen har erbjudit vårt team fantastiska kreativa och tekniska möjligheter. Vi är imponerade av den kapabilitet och potential som den stereoskopiska upplevelsen på Vision Pro erbjuder spelare. Detta har i sin tur gett oss dussintals nya idéer för vad vi kan göra med rumslig display både i Bloons TD 6+ och i framtida spel."

Bloons TD 6+ kommer att vara tillgängligt för nedladdning för alla Apple Vision Pro-användare med ett Apple Arcade-abonnemang. Och med Familjedelning kan upp till sex personer i hushållet använda Apple Arcade utan extra kostnad.


Modern Times Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -