Tele2 AB
Tele2 uppmärksammas av CDP med betyget "A" för sitt klimatarbete som det enda telekombolaget i Sverige (Cision)

2024-02-06 10:00
Stockholm – Tele2 AB ("Tele2") (Nasdaq Stockholm: TEL2 A och TEL2 B) meddelar idag att den globala ideella miljöorganisationen CDP för andra året i rad har uppmärksammat Tele2 som den enda telekomoperatören i Sverigeför dess ledarskap inom transparens och klimatarbete genom att placera Tele2 på sin A-lista.

 

Baserat på data som rapporterats genom CDP:s klimatenkät 2023 är Tele2 ett av ett begränsat antal företag som uppnådde ett "A" av en rankning med fler än 21 000 företag. CDP:s årliga miljöredovisning och poängsättningsprocess är allmänt erkänd som standarden för företags miljötransparens. Under 2023 begärde över 740 finansinstitut med över 136 biljoner US-dollar i tillgångar att företag skulle lämna ut uppgifter om miljöpåverkan, risker och möjligheter via CDP:s plattform.

 

- Vi är mycket stolta över att för andra året i rad placeras på CDP:s A-lista för och att vårt arbete för klimatåtgärder och transparens fortsätter att få internationellt erkännande. Med vår ambition att vara ledande inom hållbarhet är CDP:s A-rankning också ett bevis på att vi rör oss i rätt riktning. Det är också inspirerande att se en betydande ökning av antalet företag som i år ansluter sig till CDP:s globala klimatrörelse, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2.

 

 

Tele2 satte sina kortsiktiga vetenskapsbaserade mål 2021 och uppdaterade dessa 2022 med ett vetenskapsbaserat nettonollmål. Tele2 åtar sig att:

 

-        minska de absoluta växthusgasutsläppen i scope 1 och 2 med 90 % till 2025 och 100 % till 2029 jämfört med basåret 2019.

-        minska växthusgasutsläppen i scope 3 med 60 % per abonnemang till 2029 jämfört med basåret 2019.

-        nå nettonollutsläpp av växthusgaser i hela värdekedjan senast 2035 från ett basår 2019.

 

Förutom att snabbt minska koldioxidutsläppen i den egna verksamheten har Tele2 åtagit sig att minska utsläppen i värdekedjan genom att främja den cirkulära ekonomin genom att ställa hårdare krav på leverantörerna.

Läs mer om Tele2s hållbarhetsstrategi och mål här.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Hallstan, Head of External Communications, Tel: +46 761 15 38 30

Stefan Billing, Head of Investor Relations, Tel: +46 701 66 33 10

 

 Den fullständiga listan över företag som nådde årets CDP A-lista finns tillgänglig här: https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores

 

Om CDP

CDP är en global ideell organisation som driver världens miljöredovisningssystem för företag, städer, stater och regioner. Grundat år 2000 och samarbetar med över 740 finansiella institutioner med över 136 biljoner dollar i tillgångar, var CDP banbrytande inom användningen av kapitalmarknaderna och företagsinköp för att motivera företag att redovisa sina miljöpåverkningar och minska utsläppen av växthusgaser, skydda vattenresurser och bevara skogar. Över 24 000 organisationer över hela världen lämnade in data genom CDP år 2023, med över 23 000 företag - inklusive börsnoterade företag värda två tredjedelar av den globala marknadsvärdet - och över 1 100 städer, stater och regioner. Fullt förenligt med TCFD, innehar CDP den största miljödatabasen i världen, och CDP-poäng används allmänt för att driva investerings- och inköpsbeslut mot en koldioxidneutral, hållbar och motståndskraftig ekonomi. CDP är en av grundarna av Science Based Targets-initiativet, We Mean Business Coalition, The Investor Agenda och Net Zero Asset Managers-initiativet.

 

  


Tele2 B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -